Plante- og fødevarevidenskab
Aarhus Universitet, Viborg
Vil du være med til at løse nogle af verdens største klima- og miljøudfordringer?
Er du interesseret i, hvordan vi skaber en mere bæredygtig fremtid? Og kunne du tænke dig at lære om planter, miljø og fremtidens plantebaserede fødevarer? Så er uddannelsen i Plante- og fødevarevidenskab måske noget for dig!
Planter spiller en central rolle i tidens store dagsordener: sundhed og fødevarer, klima, grøn omstilling, biodiversitet, natur og miljø. På uddannelsen lærer du, hvordan jord, vand, klima og sygdomme påvirker planter – og om planternes rolle i en grønnere fremtid, både på marken og på tallerkenen som sunde, velsmagende fødevarer. Som plante- og fødevarevidenskaber vil du være med til at finde de bæredygtige løsninger, der skal til, for at vi kan producere nok mad til en voksende befolkning.
På AU Viborg kombineres teori og praksis. Du kommer helt tæt på forskningen, når du f.eks. henter planter fra forsøgsmarker, analyserer dem i laboratoriet og undersøger deres potentiale som fremtidens grønne løsninger inden for fødevarer, foder eller biomasse.
Studiepraktikken giver dig et spændende indblik i livet som studerende – og i, hvordan du kan være med til at gøre en reel forskel for klimaet og miljøet.
I studiepraktikken får du mulighed for at afprøve, om livet som studerende på Plante- og fødevarevidenskab er noget for dig. I løbet af praktikkens to dage vil du møde undervisere, studerende og studievejledningen, som alle vil forsøge at give dig et indtryk af, hvordan det er at være studerende på Plante- og fødevarevidenskab og AU Viborg. Du vil blive vist rundt på campus samt opleve, hvorledes uddannelsen har tæt kobling mellem teori og praksis.
Praktikdage
torsdag 23. oktober 2025
fredag 24. oktober 2025
Antal pladser total
30Ekstra tilbud - Tilmelding fra 22. september
Bus fra Viborg til Campus Viborg
After Study
Overnatning enkeltværelse! (11 pladser)
Overnatning dobbeltværelse (22 pladser)
Sandsynlighed for studiepraktikplads
HØJ
Officielt navn på optagelse.dk
Plante- og fødevarevidenskab