Om Studiepraktik

Studiepraktik er din mulighed for at afprøve og opleve, hvordan det er at studere på en videregående uddannelse. Studiepraktik ligger i perioden onsdag til fredag i uge 43.

For hvem? 

Studiepraktik er for dig, der er i gang med det sidste år på en ungdomsuddannelse (fx stx, hhx, htx eller hf) eller måske allerede har afsluttet den. Du kan også komme i Studiepraktik, hvis du har en erhvervsfaglig baggrund.

Du kan godt komme i Studiepraktik flere gange, eksempelvis hvis du holder sabbatår efter din ungdomsuddannelse.

Hvorfor tage afsted? 

Studiepraktik er en enestående mulighed for at få et indblik i hverdagen på en videregående uddannelse.

Studiepraktik er det nærmeste du kommer på at opleve, hvordan det er at gå på en bestemt videregående uddannelse, før du evt. starter på uddannelsen. Du bliver måske bekræftet i, at du er på rette spor eller finder ud af, at uddannelsen alligevel ikke er noget for dig - i begge tilfælde vil Studiepraktik gøre dig klogere og hjælpe dig videre i dit studievalg.

Er du i tvivl om, hvilken uddannelse du kunne tænke dig at komme i Studiepraktik på? Få gode råd på vores vejledningsside.

Inden din praktik

Inden du skal i Studiepraktik, er det en god idé at sætte dig ind i, hvad uddannelsen går ud på. Du kan fx læse mere på uddannelsens egen hjemmeside. Hvis du har spørgsmål, så får du rig mulighed for at stille dem under studiepraktikken til studerende, undervisere eller studievejledere på uddannelsen.

Husk også at undersøge de praktiske ting som fx transport, forplejning og overnatning.