Hvordan kommer jeg i Studiepraktik?

Øg dine chancer for en praktikplads ved at prioritere op til 8 tilbud. Se hele proceduren herunder.

Ansøgningsperiode til Studiepraktik 2024

05. september kl. 00:00 - 14. september kl. 23:59

Du kan ansøge i hele ansøgningsperioden. Pladserne fordeles via lodtrækning, så dine chancer for en praktikplads er lige store, uanset hvornår du indsender din ansøgning i denne periode.

Hvis der er flere ansøgere til et praktiktilbud, end der er pladser, kan du risikere ikke at få en plads. Under praktiktilbuddene kan du se, hvor stor sandsynligheden er for at få en plads. Ved lodtrækningen til praktikpladser tages der hensyn til prioriteringslisten, og det vil derfor være en god ide at søge flere praktiktilbud.

Sådan søger du

 • Opret dig som bruger eller log ind, hvis du allerede er oprettet som bruger. Tryk på 'Log ind' i øverste højre hjørne.
 • Gå ind på 'Praktiktilbud' og find den/de tilbud, du gerne vil søge om plads på.
 • Når ansøgningsrunden åbner, finder du ud for hver uddannelse knappen 'Tilføj til ønsker'. Trykker du på denne, tilføjes de til 'Mine ønsker' under din brugermenu.
 • Under 'Mine ønsker' kan du omprioritere og slette uddannelser fra din liste.
 • Husk at du derefter skal sende din ansøgning. Ansøgningen sendes under 'Mine ønsker'.
 • Din ansøgning er først registeret, når du har modtaget en kvittering i din mailindbakke.
 • Du har mulighed for at rette i din ansøgning, ændre prioritet, tilføje eller slette uddannelser frem til ansøgningsperioden lukker.

Bekræft din praktikplads

22. september kl. 12:00 - 28. september kl. 23:59

Når pladserne er blevet fordelt kl. 12.00, vil du hurtigst muligt modtage en mail med besked herom. Kl. 12.00 kan du logge ind på siden og bekræfte, at du ønsker at tage imod praktikpladsen.

Du kan se og bekræfte dit tilbud og søge ekstra tilbud fra d. 22. september kl. 12.00, også selvom du endnu ikke har modtaget mailen.

Det er dit eget ansvar, at din praktikplads bliver bekræftet i tide – hvis ikke du takker ja til din praktikplads inden fristen, mister du praktikpladsen, og der er ikke mulighed for at få praktikpladsen igen. Der kan opstå ventetid på siden, hvis mange er logget på samtidigt, så lad være med at vente til sidste øjeblik.

Sådan bekræfter du din praktikplads

 1. Log ind på din profil.
 2. Vælg 'Mine ønsker'. Her kan du se, hvilken uddannelse du har fået tilbudt plads på.
 3. Tryk 'Bekræft plads', hvis du ønsker at tage imod den tilbudte plads. Tryk 'Afvis plads', hvis du ikke ønsker at benytte praktikpladsen.
 4. Find herefter dit praktiktilbud under ´Mit praktiktilbud´, hvor du kan tilmelde dig eventuelle ekstra tilbud som overnatning, transport eller sociale arrangementer.
 5. Er du ikke blevet tilbudt en praktikplads, vil siden se ud som før og under ´Mine ønsker´, vil du hverken kunne bekræfte eller afvise et praktikforløb.

Ledige pladser 

29. september kl. 12.00 - 16. oktober kl. 23:59

I denne periode har du mulighed for at søge om at komme i praktik på en af de uddannelser, der stadig har ledige pladser. Her gælder først-til-mølle princippet.

Sådan søger du om en ledig plads

 • Opret dig som bruger eller log ind på din profil.
 • Gå til 'Praktiktilbud' og vælg filter 'Vis kun ledige pladser'.
 • Vælg praktiktilbud og tilmeld dig ved at trykke på 'Tilmeld ledig plads nu'. Når det er gjort, har du fået pladsen. Du skal ikke afvente en bekræftelse.
 • Hvis du allerede har en praktikplads, skal du afmelde dig denne, før du kan tilmelde dig et andet praktikforløb.

Ekstra tilbud

22. september kl. 12:00

Når du har bekræftet din praktikplads, kan du se og tilmelde dig eventuelle ekstra tilbud, som praktikstedet udbyder. Det kan fx være transport, overnatning eller sociale arrangementer. 

Tilmelding foregår efter "først til mølle"-princippet og de videregående uddannelser kan derfor lukke for tilmelding, hvis der ikke er flere ledige pladser.

Muligheden for tilmelding åbner 22. september kl. 12.00. Husk først at bekræfte din plads i samme ombæring.

Sådan tilmelder du dig ekstra tilbud

 • Login på din profil.
 • Du finder eventuelle ekstra tilbud under 'Mit praktiktilbud'.

Vigtige genveje

Opret profil

Hvis du ikke allerede har en profil, kan du oprette en her.

Udforsk praktiktilbuddene

Du kan gå på opdagelse i de mange praktiktilbud her.